Kip Wrap
Wie houdt er nou niet van ?? Precies! Kip wordt rondom de wereld flink gegeten, zo ook in Afghanistan. Hier hebben zij allerlei manieren om kip te maken. Vandaag laten wij zien hoe je heerlijke, malse kip maakt. Doe dit in een naan brood en je hebt een wrap! Ook kun je het natuurlijk als een bijgerecht eten; experimenteer! Hieronder vind je de ingrediënten, instructies en het filmpje. Enjoy!
Ingrediënten
- 500GR Kipfilet
- Kurkuma
- 2 Teentjes Knoflook
- Zwarte Peper 1 TL
- Paprika Poeder 1 TL
- Natuurlijke Kleurstof 1 TL
- Korianderpoeder 1 TL
- 2 TL Zout
- Gember
- 1/2 Limoen
- 1 Rode Ui
- 1/2 Paprika
- Verse Koriander
Instructies
Snijd ten eerste 500gr kipfilet in kleine stukken. Stop vervolgens deze stukken in een schaal. Voeg hierbij 1 theelepel: kurkuma, zwarte peper, paprika poeder, oranje kleurstof en koriander. Vervolgens voeg je er 2 teentjes verse knoflook bij (geraspt), sap van een hale limoen, 2 theelepels zout & 20-30gram gember. Meng goed de ingrediënten door elkaar met je handen. Daarna wikkel je de schaal met folie en laat je voor 15 minuten rusten in de koeling.
Snijd alvast 1 rode ui in kleine stukjes. Doe dit ook met 1/2 paprika. Snijd daarna een handje vol verse koriander in kleine stukjes.
Vervolgens pak je een pan en warm je deze op een medium level temperatuur op. Daarna voeg je er 4 eetlepels olie bij. Laat de olie opwarmen voor een paar minuten, voeg dan de kip in de pan. Doe een deksel op de pan voor 5 minuten. Na 5 minuten draai je elk stuk kip om in de pan. Voeg nu ook meteen je ui, verse koriander en paprika in de pan. Vervolgens mix je alles goed door elkaar. Na een minuut voeg je 100ml water in de pan en doe je de deksel er weer op voor minimaal 5 minuten. Wanneer je ziet dat de kip lekker zacht is, is het klaar!
Bekijk hier ook onze andere recepten! Ook hebben wij een YouTube kanaal. Hier vind je naast leuke kookfilmpjes ook filmpjes van ons als cateraar op evenementen én meer! Ben je benieuwd? Abonneer dan hier, zodat je altijd op de hoogte blijft en niks mist!