Dubri Met Een Heerlijke Saus!
Deze ‘burrito’ is een heerlijk Afghaans gerecht, waar iedereen wel dol op is; de Dubri. Vergelijk het met een burrito, waarbij de deeg zelf gemaakt is, er een goed gekruide vulling is van rundergehakt en een overheerlijke topping van yoghurt, tomatensaus en verse munt. Omdat dit ook niet moeilijk te maken is, moet jij dit recept echt een uitproberen! Hieronder een overzicht van de ingrediënten, instructies én filmpje!
Ingrediëntien
- 750GR Meel
- 1 theelepel zout
- 0.5L Water –> goed mengen en aanstampen met je handen, folie en 10 min wachten
- 5ML Olie
- 250GR Rundergehakt
- 5GR Mix Kruiden
- 5 GR Zwarte Peper
- 5 GR Verse Knoflook
- Zoete Tomaten
- Ui
- Verse Koriander
- Spaanse Peper
- Paprika
- 250GR Yoghurt
Instructies
Het gerecht bestaat uit 4 delen: de deeg, het gehakt, de salade een yoghurtsausje.
Voor het deeg pak je ten eerste een grote schaal, waar je 750gr meel in kan doen. Voeg hierbij 1 theelepel zout en 0.5l water. Daarna meng en kneed je het goed met je handen voor 10 minuten. Wanneer je klaar bent, wikkel je folie om de schaal en laat je het deeg 10 – 15 minuten rusten.
Na 15 minuten snijd je het deeg in 5 stukken. Kneed deze goed in ronde vormen. Stamp vervolgens elke vorm plat. Daarna rol je elk stuk met een deegroller goed dun aan beide kanten. Verwarm alvast een pan op en maak deze goed heet. Pak voorzichtig elk stuk en zet deze in de pan. Binnen een paar minuten kun je al de andere kant gaan bakken. Kijk goed of je niks laat aanbranden.
Nu het gehakt! Grijp een pan en voeg hier 5ml olie bij. Laat de olie opwarmen voor een paar minuten op een medium niveau en voeg dan 250gr rundergehakt bij. Roer het gehakt goed in de pan. En nu de kruiden! 1 theelepel van: mixkruiden, zwarte peper en verse knoflook. Begin te roeren. Wanneer je na 5 – 10 min. ziet dat het gehakt goed gebakken is, haal je het vlees uit de pan en in een zeef. Zo scheid je de olie uit.
Voor de salade kun je uiteraard zo creatief mogelijk zijn! Wij hebben verse koriander, zoete tomaten en ui gebruikt met 1 theelepel zout, zwarte peper en verse knoflook.
Finishing Touch
Nu je alles klaar hebt voor de burrito, kun je elke stukje brood vullen met je ingrediënten. Rol deze voorzichtig op. Vervolgens doe je deze voor 15 minuten in de oven op 180 graden.
Nu het sausje nog; pak een kleine schaal, doe hier 250gr yoghurt in, 80ml water, 2 theelepels zout en 2 theelepels verse knoflook. Begin nu te mengen. De tomatensaus: vul een kleine pan met 3 eetlepels olie en 50gr tomatenpuree. Verhit de pan om een medium level totdat de saus gaat koken.
Ten slotte; pak je burrito’s uit de oven. Doe hier eerst de yoghurtsaus overheen en vervolgens de tomatensaus. Als ‘finishing touch’ kun je hier wat verse munt overheen strooien. Eetsmakelijk!
Bekijk hier ook onze andere recepten! Ook hebben wij een YouTube kanaal. Hier vind je naast leuke kookfilmpjes ook filmpjes van ons als cateraar op evenementen én meer! Ben je benieuwd? Abonneer dan hier, zodat je altijd op de hoogte blijft en niks mist!