Aubergine Recept
Met dit recept leer je heel gemakkelijk om een heerlijke aubergine gerecht te maken! Aubergine is in de Afghaanse keuken een bijgerecht wat meestal samen met een yoghurt topping en een rijstgerecht wordt gegeten. Hieronder vind je de ingrediënten, instructies én filmpje!
Ingrediënten
- 1 Aubergine
- Zout
- 1 Rode Ui
- 2 Tomaten
- 3 Kleurige Paprika
- 1 Teen Knoflook
- 150 ML Olie
- Kurkuma
- Korianderpoeder
- Zwarte Peper
- Wate
- Tomatenpuree
Instructies
Schil 1 aubergine. Snijd de aubergine in 3 delen en snijd ze vervolgens in stukken. Zet deze stukken op een plaat en strooi hier 2 theelepels zout over. Wikkel de plat met folie en laat het rusten voor 30 minuten in de koelkast.
Nu bereiden we alvast onze andere ingrediënten voor. Snijd 1 rode ui in ronde vormen. Doe dit ook met 2 tomaten. Snijd vervolgens 1/4 deel van van een paprika. Doe dit 3 x (3 verschillende kleuren). Rasp 1 teen knoflook.
Pak nu een pan en voeg hier 150ml olie bij, net genoeg zodat de aubergine goed gebakken kan worden. Wacht totdat de olie is opgewarmd voor een paar minuten. Voeg dan de aubergine stukken toe. Zorg dat beide kanten een goudkleurige laag krijgen. Voeg dan al je ui, paprika, tomaten, paprika en knoflook toe. Vervolgens voeg je een halve theelepel bij van: zout, kurkuma, korianderpoeder en zwarte peper. Vervolgens mix je 100ml tomatenpuree met 100ml water, wat je in de pan doet. Stop vervolgens je deksel op de pan en laat het rusten voor 15 minuten op een lage temperatuur. Na 15 minuten ben je klaar! Als topping gebruiken wij een yoghurt topping en verse munt, dit zorgt voor een verfrissend smaakje.
Bekijk hier ook onze andere recepten! Ook hebben wij een YouTube kanaal. Hier vind je naast leuke kookfilmpjes ook filmpjes van ons als cateraar op evenementen én meer! Ben je benieuwd? Abonneer dan hier, zodat je altijd op de hoogte blijft en niks mist!