Halwa Recept
Afghanistan heeft een sterk cultuur, wat zich ook laat zien in het eten. Halwa is een zoet gerecht, wat geserveerd wordt bij speciale gelegenheden. Het gerecht komt vooral voor bij een begrafenis. Hierbij krijgt iedereen aan het eind van de ceremonie een stukje halwa, wat je daar kunt eten of kunt meenemen naar huis. Daarnaast komt het ook voor of verlovingen, bruiloften en thuis als er gasten langskomen. Men gebruikt het voor in de ochtend, als een snack en dessert. Dit gerecht heeft een onuitgesproken verplichting; drink hierbij Chai. Dit is een Afghaanse thee gebaseerd op kardamon. Het recept is gemaakt voor grote gelegenheden. Hieronder kun je de ingrediënten, instructies én filmpje bekijken.
Ingrediënten
- 4KG Meel
- 3KG Suiker
- 3L Warm Water
- 2 Handjesvol Gedroogde & Gepelde Pistaches
- 2 Handjesvol Gedroogde & Gepelde Amandelen
- Kardamon/Rozenwater
Instructies
Pak ten eerste een grote pan. En verwarm deze op een medium level. Stop daarna 4kg meel in de pan en blijf consistent roeren. Gebruik het liefst hierbij een houten lepel. Blijf roeren totdat je merkt dat de meel een licht gouden kleur krijgt. Wanneer dit het geval is, voeg je er 3liter olie bij. Gebruik de houten lepel en blijf goed roeren. Na het roeren, gebruik je een garde om het mengsel goed te kunnen kloppen. Let hierbij op dat je niet de pan mag aanraken, alleen het mengsel. Je blijft consistent roeren. Na 10-15 minuten kun je nu goed een gouden kleur zien. Vervolgens zet je de temperatuur op de laagste stand en voeg je er 3kg suiker bij. Blijf roeren. Wanneer de suiker is gemixt, meng je er 3liter warm water bij. Blijf steeds roeren. Na 5-10 minuten is de Halwa klaar! Doe er nu 2 handjesvol pistache en amandelen bij. Ook voeg je er wat kardamon of rozenwater bij. Hoeveelheid is geheel naar keuze.
Bekijk hier ook onze andere recepten! Ook hebben wij een YouTube kanaal. Hier vind je naast leuke kookfilmpjes ook filmpjes van ons als cateraar op evenementen én meer! Ben je benieuwd? Abonneer dan hier, zodat je altijd op de hoogte blijft en niks mist!