3 Tips Om Voedselverspilling Tegen Te Gaan!
In onze vorige blog kon je al lezen dat de kosten voor 2021 in de hospitality branche omhoog gaan. Juist in deze tijd is het dus noodzakelijk om goed op je kosten te letten en te kijken op welke punten je kunt besparen. Één van deze punten is het tegengaan van voedselverspilling. Naast kostenbesparing heeft dit ook een sterk effect op het duurzame beleid van je onderneming. Hier zijn vele manieren voor. Hieronder onze 3 tips!
1. Portiegrootte
Een voor de hand liggende optie, waar toch meer aandacht aan besteed kan worden. Het gebruik van kleinere serviesmaten (eenbord of lepel), zorgt al snel voor een groot verschil. Men kan niet teveel opscheppen en wanneer zij toch extra willen, kunnen zij hun bord de volgende ronde bijvullen. Simpel!
2. De looproute
Een goede looproute zorgt ervoor dat je gemakkelijk weer van het buffet naar je tafel/plek kunt lopen. Zo heb je geen last van een verzamelde massa tijdens of aan het eind van de route. Zorg ook voor een gestructureerd en georganiseerde aanloop, waarbij men rustig kan beginnen aan het buffet. Hoe langer ze wachten, hoe meer ze geneigd zijn om meer van hetzelfde gerecht op te scheppen. Extra tip: wanneer je het bestek aan het begin van het buffet zet, zorg je voor volle handen en pakken ze ‘maar’ 1 bord mee!
3. Meten is weten
Na een tijdje heb je genoeg informatie kunnen verzamelen over je klanten. Je weet welke gerechten veelal overblijven en welke gerechten niet. Speel hier slim op in door minder te maken van een gerecht of het helemaal niet meer aan te bieden. Zo heb jij in ieder geval minder verspilling!
Andere blogs of recepten? Klik hier!
Wij hebben een YouTube kanaal! Hier vind je naast leuke kookfilmpjes ook filmpjes van ons als cateraar op evenementen én meer! Ben je benieuwd? Abonneer dan hier, zodat je altijd op de hoogte blijft en niks mist!