3 Catering Trends 2021
1. Plant-based
Het bewust worden van gezonde voeding is iets wat steeds meer groeit onder de samenleving. Niet alleen in Nederland, maar over de hele wereld. Wat je al zag bij de grote (fast)food ketens, zie je nu ook steeds meer lokaal. Dit is een van de belangrijkste catering trends en betekent dus minder dierlijk en meer vegan (en vegetarisch).
2. Het wordt duurder
In 2021 zal de horeca duurder worden. Doordat het aanbod gaat verkleinen door de huidige crisis, zullen de prijzen in de horeca gaan stijgen. Naast dit feit, is het voor het voortbestaan van de cateringbedrijven van belang om in te spelen op het duurzame plaatje. Het circulair worden wordt een steeds grotere rol onder bedrijven in Nederland en de rest van de wereld. Hoewel het gebruik van duurzame producten duurder is dan niet-duurzame producten, zorgt het invoeren van duurzame processen in het bedrijf weer voor een besparing op kosten.
Naast de kosten van duurzame producten, zullen de arbeidskosten in 2021 worden verhoogd. Met name het ‘flexwerk’ en het minimumloon zal door de nieuwe wetgeving duurder worden.
3. Technologie
Door de huidige crisis zien steeds meer mensen en bedrijven het belang in van innovatieve, technologische oplossingen. Het gebruik hiervan zorgt voor minder kosten, minder voedselverspilling en meer inzicht op je bedrijf. Door het gebruik van data kun je sneller inspelen op omstandigheden en kun je beter de behoeftes van je klant in kaart brengen waardoor je meer focus op je klant hebt.
Benieuwd hoe wij hierop inspelen? Je kunt altijd contact met ons opnemen!
Andere blogs of recepten? Klik hier!
Wij hebben een YouTube kanaal! Hier vind je naast leuke kookfilmpjes ook filmpjes van ons als cateraar op evenementen én meer! Ben je benieuwd? Abonneer dan hier, zodat je altijd op de hoogte blijft en niks mist!